Vaditelji


Igor Sancin

Pobudnik ustanovitve društva in njegov predsednik, se s preučevanjem in vadbo evropskih zgodovinskih borilnih veščin ukvarja že od 1995. leta. Na začetku se je kot član skupine Equites ukvarjal s prikazovanjem bojevanja v poznem srednjem veku na turističnih prireditvah, kasneje je vodil srednjeveško borilno skupino pri Turističnem društvu Celje. Sprva se je posvečal proučevanju učenja furlanskega borilnega mojstra iz 14. stoletja Fioreja dei Liberi, po l. 2000 pa se je počasi preusmeril v študij sistema Kunst des fechtens. Trenutno se posveča predvsem študiju in vadbi bojevanja z dolgim mečem in pa bojevanja z bodalom. Redno se udeležuje mednarodnih seminarjev, poučeval pa je tudi na več seminarjih v Sloveniji.  Objavil je komentirani prevod Fechtbucha mojstra Sigmunda Ringecka v knjižni obliki, na spletu pa več krajših prevodov o ruvanju in bojevanju z bodalom. Igor Sancin je glavni trener društva Schola pugnatoria  in član HEMAC, poleg tega pa je bil tudi prvi predsednik HEMA zveze Slovenije.


Špela Šalamon

Po vadbi karateja in enoletni HEMA vadbi se je po prekinitvi zaradi študija začela redno ukvarjati z evropskimi zgodovinskimi borilnimi veščinami leta 2012 v Schola pugnatoria Celeiana – Celjski borilni šoli. Redno se udeležuje delavnic in seminarjev v Sloveniji in tujini. Poleti 2015 je v Mariboru pričela z rednimi treningi s skupino začetnikov in danes vodi mariborski del Scholae pugnatoriae – Schola pugnatoria Marpurgensis. Zaradi službe zdaj živi v avstrijskem Gradcu, kjer trenira tudi v skupini INDES Graz. Posveča se predvsem bojevanju z dolgim mečem, ki ga v Mariboru tudi poučuje.


Gregor Medvešek

2005. leta se pridružil borilni skupini pri celjskem Turističnem društvu. Posveča se bojevanju z dolgim mečem, že nekaj časa pa je njegovo glavno področje preučevanje in vadba rokoborbe oz. ruvanja 15. in 16. stoletja. Redno se udeležuje mednarodnih seminarjev v tujini, na katerih pa že leta nastopa tudi v vlogi inštruktorja na delavnicah ruvanja. Poučeval je že na Švedskem, Nizozemskem, Avstriji in seveda na seminarjih v Sloveniji. Tekmuje tudi na mednarodnih turnirjih – l. 2012 je tako zasedel prvo mesto na turnirju na seminarju Swordfish v švedskem Göteborgu v srednji kategoriji, l. 2013 pa drugo mesto v težki kategoriji. Bil je tudi slovenski prvak v rokoborbi v grško-rimskem slogu v srednji kategoriji. Trenutno v Ljubljani samostojno vodi rvaško skupino.